Άρθρο 51 ΚΔΕ

Το Άρθρο 51 αν και αντισυνταγματικό κατάφερε να εφαρμόζεται μόνο από το ΣΔΕΕΘ όλα αυτά τα χρόνια χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα δημιουργώντας διάφορα παρατράγουδα . Ο σύλλογος των Αθηνών έμεινε στο πάλαι ποτέ 48 , στην ουσία δεν εφαρμόζει το 51 όπως και οι υπόλοιποι σύλλογοι οι οποίοι το απέρριψαν κατηγορηματικά .

Σήμερα διαβλέποντας το τέλος του η ΟΔΕΕ, προσπαθεί να ενεργοποιήσει τους συλλόγους να καταθέσουν προτάσεις αναμόρφωσης του.

Ας ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε που αποσκοπούμε και τι είναι εφικτό.

Έχουμε ανάγκη από ένα αποταμιευτικό λογαριασμό στον οποίο θα συμμετέχουν στη δημιουργία του όλοι με ποσοστό επί των επιδόσεων και πράξεων εκτέλεσης,;

Η τάση που καταγράφετε τελευταία στο σύλλογο μας και όχι μόνο, είναι εφ’ όλης της ύλης και φυσικά υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Οπότε αν τροποποιηθεί σε ένα άρθρο όπως:  

Άρθρο 51   Αποταμιευτικός – Αναδιανεμητικός - Εκπαιδευτικός – Κοινωνικός Λογαριασμός με τη συμμετοχή όλων μας, αποκτά αυτόματα στόχο σκοπό και φυσικά λόγο εφαρμογής από όλους τους συλλόγους.

Αναλυτικά με παράδειγμα τον ΣΔΕΕΘ

Αντικείμενο κατά Κ.Πολ.Δ.  

Επιδόσεις Ποσοστό 3% έως και 6% επί της αμοιβής της Α΄ Ζώνης με στρογγυλοποίηση προς τα κάτω δηλαδή από 1 έως 2 ευρώ.

Πρόταση το 3% δηλαδή 1€ ανά επίδοση.

Κατασχέσεις από 10% έως και 30% επί της αμοιβής Κατάσχεσης και Αποσπάσματος Μείον το 20% φόρου 

Πρόταση 25%   Παρακράτηση ανά Κατάσχεση - Απόσπασμα

Αντικείμενο κατά Κ.Ε.Δ.Ε.

Επιδόσεις 0

Κατασχέσεις 10% έως 20%    επί του μέσου όρου του ανώτερου δικαιούμενου ποσού.

Πρόταση 17%   Παρακράτηση ανά Κατάσχεση

Τρόπος Καταβολής – Είσπραξης χρονικά κάτι αντίστοιχο με την καταβολή του ΦΠΑ

Τρόπος Αξιοποίησης των εισπραχθέντων ποσών.

1ον Καλύπτουμε τα έξοδα ενός πλήρους οργανωμένου στελεχωμένου και λειτουργικού συλλόγου.

2ον  Εισφορές Συλλόγου κα ΟΔΕΕ.

3ον   Ασφαλιστήριο Υγείας.

4ον Ενίσχυση Συναδέλφων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω του ότι βγήκαν εκτός εργασίας για λόγους υγείας για όσο διάστημα χρειάζεται

5ον Απαλλαγή εισφοράς στους συναδέλφους των κάτω των 500 επιδόσεων με δεδομένο οι κατασχέσεις να μην υπερβαίνουν τις 20 εκτελέσεις.

Ενισχύουμε με αντικείμενο δουλειάς τους συναδέλφους με προτεραιότητα στους πιο αδύνατους σε πρώτη φάση από φορείς , όπως το Δημόσιο, ΔΕΗ, Αέριο, Νομική Βοήθεια και γενικά όπου τελικά ο σύλλογος μπορεί να εισακουστεί. με στόχο ο κάθε συνάδελφος να έχει έσοδα των 800 επιδόσεων ετησίως και αν δεν σταθεί δυνατόν με χρηματική ενίσχυση κατά περίπτωση.

6ον   Επενδύουμε στην Εκπαίδευση - Επιμόρφωση μας επί μονίμου βάσεως παρακολουθώντας τις εκάστοτε αλλαγές. Πρώτο μέλημα μας θα πρέπει να είναι να καλύψουμε το θέμα που δημιουργείται με την εισαγωγή των νέων συναδέλφων πτυχιούχων πλέον Νομικής. Πρέπει να εξαλειφθεί το φαινόμενο Δικαστικοί Επιμελητές Δύο Ταχυτήτων.

7ον. Δικαίωμα ενίσχυσης του ταμείου με απόφαση του Δ.Σ. με έκτακτη εισφορά στα πλαίσια υλοποίησης οποιασδήποτε απόφασης της Γ. Σ.

8ον. Οτιδήποτε άλλο προταθεί και μπορεί να υλοποιηθεί προς όφελος των συναδέλφων, όπως μισθώσεις γραφείων, συλλογικές προμήθειες. δημιουργία σεμιναρίων και συμμετοχή, Συνεργασίες με τη Νομική Σχολή, με το Κτηματολόγιο, Απόκτηση μιας ουσιαστικής θέσης στο Νομικό Γίγνεσθαι, Ανάδειξη του ρόλου μας μέσω συνεργασιών με κοινωνικούς φορείς - δημόσιες σχέσεις.

Αν υπάρχει υπόλοιπο που θα υπάρχει θα μπορεί να κατατίθεται π.χ. ένα αποταμιευτικό συμβόλαιο με όλους μας δικαιούχους.

Μέρισμα σε ζεστό χρήμα απαγορεύεται δια ροπάλου καθότι είναι αμαρτία όταν μπορούμε συλλογικά να επωφεληθούμε πολύ περισσότερο απ’ ότι μεμονωμένα .

Στην τελική θα έχουμε ένα μεγάλο κίνητρο να βρούμε τρόπους αξιοποίησης της δύναμης που παράγετε από ένα αξιοσέβαστο ποσό προς όφελος όλων μας σε αντίθεση με αυτό που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια.

Αποφασίζεται η εφαρμογή του ή όχι από τη Γ.Σ. του κάθε συλλόγου με ποσοστό 50% συν ένα των συναδέλφων. Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι υπέρ της εφαρμογής του άρθρου τότε προσδιορίζονται όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες της εφαρμογής του, έτσι ώστε να κατατεθεί και να επικυρωθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Επιβάλετε να έρχεται υποχρεωτικά προς συζήτηση - αναμόρφωση στη Γ.Σ. κάθε τετραετία πέρα από το γενικό δικαίωμα που μας δίνεται από το Κώδικα μας με σύγκλιση Ε. Γ.Σ. για οποιοδήποτε θέμα με τον αριθμό ανάλογων υπογραφών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Συλλόγων να μπορεί να αποφασίζει περί των χρηματοοικονομικών . Αν υπάρχει θέμα ή στα πλαίσια ελέγχου του ή στα πλαίσια αντίθετης άποψης να μπορεί να γίνεται έκτακτη γενική συνέλευση με αριθμό υπογραφών ίση με το 1/10 των συναδέλφων.

Βασική προϋπόθεση να τιμήσουμε τις αποφάσεις μας με ενεργή συμμετοχή στο γίγνεσθαι επιδιώκοντας ένα καλλίτερο μέλλον.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση